Påskfesten 2024

 

Trots litet kylslaget väder infann sig en ordentlig mängd påskhäxor, -troll, -harar och allt vad det nu var till Lionsklubbarnas påsktillställning, Påskfesten, på Närpes torg.

Evenemanget hölls påsklördag kl 12-14 och Lions Club Närpes som håller koll på deltagare kan rapportera ett häxantal om 183 st av vilka 1 utsågs till årets påskhäxa med 2 arvshäxor. Dessa tre fick ett litet pengakuvert och alla andra utklädda häxor fick varsitt chokladägg.

Från Lionsklubbarna, Lc Närpes och Lc Three Towns, vill vi speciellt tacka de som sponsorerat i en eller annan omfattning (se nedan) och förstås de som inhandlade kaffe, korv, våfflor, bakverk, holkar m.m. All inkomst går vidare till olika hjälpändamål i närområdet, skolstipendier är en del... 


Några bilder från påskfesten av vår fotograf Lions Kjell Wickman

 

Inför påskfesten fanns också talkogjorda fågelholkar till försäljning, pris 20€/st. Infotavla vem som ska bo i holkarna fanns på plats.

Våfflor och bakverk stod Lc Three Towns för. Åtgången ...och smaken..var bra!

vissa påskhäxor kommer nuförtiden på cykel i stället för kvast

utklädda häxor deltog i lotteriet om årets påskhäxa

förväntan inför lottdragningen


...som korades där ca 13.30-tiden. Årets påskhäxa var en påskkanin i vit mössa, namnet gick förbi redan.

Foto av alla våra häxbesökare

...och ännu ett foto

250 chokladägg fanns att dela ut

...och här går ett av de sista äggen

också ett fint antal fågelholkar fick nya platser. Här är det Lion rainer Rosendahl och Lion Krister Nordberg som står för fågelkunskapen och försäljningen.

brandklubben hade ställt upp med en brandbil att bekanta sig med


Och vi från Lionsklubbarna kan också konstatera att många av våra invandrarbarn hittar till klubbarnas evenemang tack vare att vi genom företagarföreningen NFF Närpes.r.f. får ut sponsrat budskap om evenemanget också på de sociala medierna.

Här våra sponsorer - TACK!