Fågelholkstillverkning med Lions



Under senhösten 2023 gjorde Lionsklubben i  Närpes ett beslut att vi skulle tillverka fågelholkar för att stöda naturen i Närpes.

Det har varit ett talkogäng som samlats och spikat, skruvat, skojat, druckit kaffe och haft allmänt trevligt. 

För att få riktigt passliga holkar så inhämtade vi direktiv av Närpessonen Torgny Backman som  är forskare i biologi vid Helsingfors universitet.

Material i form av virke har vi fått sponsorerat av Granlidens Trä Ab och det ger vi dem ett stort tack för. En annan sponsor i sammanhanget har varit Maxilaser Ab som sponsorerade oss med de fina hålgnagskydden i form av Lions emblemet, tack också till dem.

 

Köp en eller ett par holkar

Holkarna finns till salu från och med påskfesten på torget på påsklördag. Större beställningar kan givetvis också göras direkt till Lionsklubben och av de 200 holkarna har de facto både staden och församlingen redan beställt en del för uppsättning i parker och dagisområden. 

Lions fågelholkarna kostar 20 €/st  och hela summan som kommer in använder Lions till klokt ändamål för hjälpinsatser i lokalsamhället. Vill man ha en holk och inte har träd att sätta upp i så kontakta Lions så kan vi fixa till det också.

Och här är några bilder


Brädorna sponsrades av Granlidens Trä Ab. Lionsbroder Dan bär i andra ändan.

sågas i bitar av Frejvid och Anders



spikas av Bengt, Dan och Frejvid. Med ryggen mot har vi Hasse


här går det undan, det är visst Hasse och Dan


 
och för att få den färdiga holken har Maxi-Laser Ab sponsrat med beslagen.

och marknadsföringen började vi redan under senhöstens Lions Hjälper julhälsningsprogram...