Johnny Åkerholm, MittiStan 16 februari

Hur ska vi klara oss här i Österbotten med de ekonomiska utmaningarna? Är Österbotten annorlunda, en oas i öknen? 



Johnny Åkerholm kommer till Närpes

Pol.lic. Johnny Åkerholm besöker Närpes to. 16.2. Han kommer att föreläsa i Frans Henrikssonsalen kl.19.00. 
 
Åkerholm har en lång karriär inom det ekonomiska området. Hans karriär inleddes på Finlands Bank redan 1971, där han varit verksam i olika repriser. Vid Finansministeriet var han från mitten på 90-talet och fram till 2003 verksam som understatssekreterare. Han har vid olika tillfällen fungerat som rådgivare i ekonomiska frågor bl.a.till våra regeringar. Under 2003-2005 var han generalsekreterare för Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD). Från 2005 fram till pensioneringen 2012 var han verkställande direktör för Nordiska Investeringsbanken. Vidare har han jobbat i olika organisationer och kommittéer nationellt och internationellt under många år. För närvarande är han ordförande för Vasa universitet.

Johnny Åkerholms föreläsning i Närpes kommer att handla om de ekonomiska utmaningarna och Österbotten nu och i framtiden. Är Österbotten annorlunda, en oas i öknen? Hur ska vi klara oss här i Österbotten och vår region i framtiden med olika utmaningar i form av digitalisering, globalisering, lämplig arbetskraft osv.? Hur tackla dessa frågor?


Välkomna att ta del av denna intressanta föreläsning! 
Arrangörer för tillfället är Närpes Lionsklubb och Närpes Rotaryklubb. 

Inträde 20 € och behållningen  går som vanligt till klubbarnas hjälpverksamheter,  ungdomsutbyte med andra länders klubbar, skolstipendier, äldreboenden m.m.

Göran Sundqvist  & David Strömbäck
presidenter för LC Närpes  & Närpes Rotaryklubb