Lions hjälper och julgåvorna


Söndagen den 11 december ordnade Närpes Lions Club sin årliga julhälsningsinsamling i samband med När-TV. Målet för kampanjen var ett insamlingsresultat på ca 9000 euro och Lionsbröderna jobbade idogt med julhälsningsinsamlandet i en månads tid inför evenemanget.

Lions hjälper, som evenemanget officiellt heter, ordnades nu för 11 gången och förgrundspersoner i TV-rutan har under alla år varit Lionsbröderna Erik Bärnas och Björn Forsén. Stort tack till dessa rutinerade herrar.

Grunden och konceptet för Lions hjälper är julhälsningar från både företag och privatpersoner vilka Björn och Erik läser upp i När-TV varvat med musikinslag av ortens  musikintresserade, ofta ungdomar, och budgivning på donerade föremål och hemliga lådor.

Medlena som samlas in delas ut i närsamhället t.ex som julgåvor till mindrebemedlade barnfamiljer, till våra äldreboende för saker som ger en extra guldkant på tillvaron och till våra barn och ungdomar, t.ex i form av internationellt utbytesprogram och stipendier i skolorna.